Punta Cana, Dominikanska Republiken

Punta Cana är det mest populära resmålet i Dominikanska Republiken.

Dominikanska Republiken stoltserar med 40 mil av fantastiska sandstränder, som är sådär potatismjölsaktiga. Vare sig du befinner dig på kusten som vetter mot Atlanten eller mot Karibiska sjön, syns kilometerlånga svep av gyllene sand. Dominikanska Republiken tar upp två tredjedelar av ön Hispaniola, som är den största ön i Karibien. Haiti tar upp resterande del.

När din kryssning angör Punta Cana befinner du dig i den allra östligaste delen av landet. Orten är känd för, förutom sandstränderna, sina många golfbanor och det stora utbudet av aktiviteter. Här kan du åka fyrhjuling i djungeln, spana på valar, jaga adrenalinpåslag i Punta Canas äventyrspark och snorkla med stingrockor. Klimatet är tropiskt med kring 25 grader i vattnet året runt, så du kan resa hit närsom från januari till december.

Tips på att se och göra!

Utflykt

Både gammalt och nytt

Besök huvudstaden Santo Domingo, som anses vara USA:s första stad, som ligger på södra sidan av ön. Staden ligger förvisso ett par timmar bort med bil från Punta Cana men här väntar massor av sevärdheter, historia, shoppingmöjligheter och god mat. I den gamla delen, Ciudad Colonial, som står med på UNESCO:s världsarvslista, möts du av ståtliga byggnader, torg och trädgårdar. I den nyare delen bjuds shopping och läckra cocktailbarer. Är du i staden på kvällen lär du känna av den höga pulsen bland cigarrbarer, street food och heta rytmer.

null
Strandliv

Drömstränder

Gå barfota längs vattenbrynet med blicken ut över det kristallklara, turkosa vattnet och lyssna till ljudet av rytmisk merengue. Stränderna på ”the Coconut Coast” är verkligen magiskt vackra och både många och långa. Den mest kända stranden i Punta Cana är Playa Bavaro, en livlig strand med uteserveringar och vattensporter. Andra stränder är till exempel Arena Gorda, orörda Uvero Alto, bohemiska Cortecito, Juanillo Beach och lugna Macao Beach som utnämnts till Karibiens vackraste strand.

null
Mat & shopping

Lyxigt med rom och hummer

Vill du köpa hem lokala souvenirer från Dominikanska Republiken kan du kolla efter smycken av bärnsten, cigarrer och landets nationaldryck – rom. Smaka gärna den söta spritsorten på någon av Punta Canas många uteserveringar. När det blir lunchdags bör du absolut prova det dominikanska köket som kallas criollo och är en spännande blandning av spanskt, afrikanskt och karibiskt. Basen brukar bestå av ris eller bönor och råvaror som banan, guava, mango, koriander, chili och kokos brukar sedan användas som tillbehör. Från havet serveras läckra, nyfångade skaldjur.

null

Hittade

Andra destinationer