Vy över den vackra hamnen i St. George's, huvudstad på Grenada.

St. George's, Grenada

Grenadas huvudstad St. George's kan vara Karibiens vackraste hamnstad.

St. George’s är belägen på den lilla ön Grenadas sydvästra kust och ligger vackert omgiven av en gammal vulkankrater. Att vandra på de smala gatorna i staden är nästan som att gå genom en akvarellmålning. På kullarna klättrar färgglada byggnader målade i olika nyanser av rosa, limegrön och mango intill charmiga koloniala byggnader och stenkyrkor.

När din kryssning angör St. George’s gör den så i den hästskoformade hamnen Carenage. Ägna gärna en stund åt att utforska den vackra hamnen, där du hittar massor av restauranger som serverar lokala rätter med spektakulär utsikt. I övrigt bjuder staden på kolonialhistoria, shopping, ett mumsigt museum, spännande undervattensliv och lokalodlade kryddor.

Tips på att se och göra!

Historia

Dramatiskt och spektakulärt

St. George’s har inte mindre än tre franska fort som du kan besöka. Fort George, som byggdes mellan 1706 och 1710 och som anses vara den viktigaste historiska lämningen i St. George’s, Fort Matthew, det största fortet av dom tre, som bombarderades av amerikanerna 1983, samt Fort Frederick, som färdigställdes 1791 och som är det bäst bevarade fortet av alla. Vid Fort George finns fortfarande ett batteri av gamla kanoner som är utmärkta för att ta roliga och minnesvärda bilder vid. Här finns även ett skotthål från skjutningen av Maurice Bishop, ledare för den grenadiska revolutionen 1979, och på en av väggarna står ”No pain no gain, brother” i graffiti.

Innergården vid Fort George på Grenada.
Mat & dryck

Ljuvliga dofter och smaker

Grenada kallas ofta för ”The Isle of Spices” med anledning av de många och stora odlingarna av kryddor och tropisk frukt som finns här. Landet är en av världens största producenter av muskotnöt, en föregångare i ekologisk odling av kakao samt en stor exportör av bananer. De många kryddplantagerna ger en härlig doft av kanel och muskotnöt över ön. Besök gärna staden Gouyave, som är huvudort för muskotindustrin, som ger dig möjlighet att se, lukta och smaka på muskot medan du lär dig om dess många användningsområden. Även River Antoine Rum Distillery är värt ett besök. Destilleriet är Grenadas äldsta som producerat rom sedan 1785 och produktionen sker fortfarande på traditionellt sätt med vattenhjul och handeldad ugn. Visningarna är gratis och du är mer än välkommen att prova den färdiga produkten.

Muskotnöt i mängder på Gouyave nutmeg station på Grenada.
Natur

Tropisk flora och fauna

Grenada är en väldigt vacker ö med höga berg, djupa dalar, floder, vattenfall, kratersjöar och tropisk regnskog. Naturskyddsområdet Grand Etang National Park and Forest sträcker sig över hela 30 hektar och bjuder in till äventyr i den fantastiska miljön. Vandra gärna till Grand Etang Lake – en 30 hektar stor utdöd vulkankrater fylld med naturligt koboltblått vatten, som ryktas vara bebodd av en sjöjungfru, och besök något av de många vattenfallen. Concordes, Seven Sisters, Mount Carmel, Honeymoon, Annandale eller Paraclete är alla värda ett besök. Du kommer garanterat att få se många arter av fåglar, färggranna ödlor och många andra djur, sällsynta blommor och häftiga lianer längs vägen.

Sjön Grand Etang på Grenada.

Hittade

Andra destinationer