St. Johns, Antigua

Soliga Antigua är ön som har en strand för varje dag på året.

Antigua har länge varit en av Karibiens mer okända pärlor. Landet består av huvudön Antigua, den mindre ön Barbuda och den obebodda klippön Redonda. St. Johns är huvudstad i Antigua och ligger vid en naturhamn, som också är landets huvudhamn, på västra sidan av ön Antigua, och det är här som kryssningarna till landet lägger till.

I huvudstaden St. Johns kan du upptäcka bondemarknader, godisfärgad arkitektur, shopping och härligt folkliv. Även ruinerna efter sockerplantager, skön stämning och god mat. I kombination med öns underbara palmkantade stränder, golfmöjligheter och fantastiska snorkling är St. Johns ett guldkorn i Karibien. Bär inte kamouflagekläder när du är här – det strider mot lagen.

Tips på att se och göra!

Strandliv

En för varje dag på året

Antigua är i första hand känd för sina vita, vackra stränder med vajande palmer och turkosblått hav. Här finns faktiskt hela 365 stycken – en strand för varje dag på året det vill säga. De flesta stränderna ligger på den västra sidan av ön, i skydd för vinden. Snorkla, dyk, segla.. Vid flera av stränderna finns även en hel del vattensporter att roa sig med.

null
Mat & dryck

Överlag av mycket hög kvalitet

Se till att prova några av de lokala rätterna när du är här. Blandningen av europeiska, karibiska och afrikanska smaker resulterar i spännande hopkok. Fungie, en sorts kryddig fläskgryta, är en variant. Dumplings gjorda av sötpotatis en annan. Färsk fisk och skaldjur i spännande variationer en tredje. Precis som med så många andra karibiska nationer produceras rom i överflöd så njut av en smaklig drink till, eller om det lokalt bryggda wadadli-ölet lockar mer.

null
Äventyr

Havets hundvalpar

Det finns gott om äventyrliga aktiviteter att ta sig an på och kring Antigua. Kanotpaddling, kitesurfing, jetski, katamaransegling och zipline är bara några av dem. En utflykt till Stingray City i Mercers Creek Bay är dock definitivt en av de mest populära aktiviteterna. Här får du nämligen chansen att bada med stingrockor i dess naturliga habitat. Sandbanken är hem för stjösjärnor, färgglada fiskar och koraller – och gigantiska stingrockor. Då djuren är vana vid mänsklig närvaro kommer du så nära dem att du kan klappa dem. Se upp för giftgadden bara!

null

Hittade

Andra destinationer