Roseau, Dominica

Roseau har en blandning av fransk kolonial- och modern arkitektur.

Dominica är en önation i små Antillerna som tack vare sin vackra natur fått smeknamn som “the Island of 365 Rivers” och “Karibiska naturön”. Färgglada Roseau är öns attraktiva huvudstad som erbjuder spektakulär utsikt över Karibiska havet, museer, arkitektur i kolonialstil, den imponerande St. Patricks-katedralen och en blomstrande konstscen. 

När din kryssning stannar till i Roseau gör den så i centrum av staden nära butiker och restauranger. Inom gångavstånd från hamnen finns även den vackra botaniska trädgården och marknader, och charmen med Roseau är bland annat att den är väldigt tillgänglig till fots överlag. Staden är byggd på samma plats som den antika byn Sairi, vilket gör staden till den äldsta på ön, så här finns flera historiska områden att besöka. 

Tips på att se och göra!

Natur

För friluftslivsnjutaren

Dominica är känd för sin vackra natur – här finns tropiska skogar med frodig vegetation, bubblande heta källor rika på mineraler och stora och små vattenfall (förmodligen 365 stycken med tanke på öns ena smeknamn). Ön är perfekt för besökare som gillar friluftsliv då utmanande vandringar och spännande ekoturism finns att upptäcka. Besök gärna Morne Trois Pitons nationalpark, som blev ett UNESCO världsarv 1997, där bland annat världens näst största termiskt aktiva sjö finns – the Boiling Lake.

Boiling Lake på Dominica.
Äventyr

Safarilikt men snabbare

Är du sugen på lite fart under semestern kan det vara spännande att hoppa in i en 4x4 och utforska Dominicas regnskogar och vattenfall på det sättet. Boka in dig på en tur med rederiet eller hitta själv någon aktör vid turistcentret i närheten av kryssningshamnen.

Vy över Morne Trois Pitons National Park på Dominica.
Mat & shopping

Rom och kreolska kryddor

Besök gärna några av stadens många butiker och marknader för att köpa lokala varor som rom, handvävda korgar, batik, doftljus och träskulpturer. Eller färsk frukt och grönsaker, och blommor. När hungern sedan smyger sig på kan du bege dig till Roseau Market för att njuta av den kryddiga, kreolska matlagningen med söta bananer, färsk fisk, lokalt fångat vilt, mango och salta örter. Öns signaturdrink, en kryddad rom med anisett och citrongräs, blir den perfekta uppfriskningen på en solig ödag.

Närbild på en handvävd korg.

Hittade

Andra destinationer