Key West, Florida

Mångkulturella Key West är Floridas sydligaste juvel med karibisk stämning.

Den charmiga hamnstaden Key West ligger i södra Florida och är ett vanligt stopp för kryssningar i västra Karibien. Med närheten till Karibiens avslappnade puls känns Key West mer karibiskt än amerikanskt. Cykla förbi charmigt färgglada hus, prova paddleboard i mangroveträsken eller njut av den spektakulära solnedgången tillsammans med lokalbefolkningen på populära Mallory Square. 

Kultur

En riktig legend

Hoppa på det världsberömda Conch Train, som är en av Floridas mest populära attraktioner. Tåget tar dig med till Gamla stan och några av öns mest ikoniska landmärken, samtidigt som du får höra om Key West historia och legender som Ernest Hemingway. 

Mat & Shopping

Gott från havet och smaskig dessert

Shopping är lite av ett folknöje i Key West. På Duval Street och kring Mallory Square finns gott om butiker som säljer allt från souvenirer och cigarrer, till kläder. Här finns även fullt med restauranger och barer där framförallt ikoniska key lime pie är ett måste att prova. Den lokala maten kretsar naturligt kring havet så här finns gott om goda rätter att välja bland. Avstå dock gärna conch fritters. Fisket av dessa snäckor har ökat så drastiskt att de riskerar bli utrotade.

Strandliv

Haj, haj

Det kristallklara vattnet är utmärkt att snorkla eller dyka i och hajfenan i närheten är inget skäl till att avstå från ett dopp. Oftast är det bara en vänligt sinnad sandhaj som undrar vad du har för dig. Önskar du stanna på land är de fina badstränderna härligt vita och inbjudande, och inte sällan startas spontana volleybollmatcher på stranden som du kan delta i om du vill. 

Söker...

Andra destinationer inom Karibien