Castries, St. Lucia

Castries, på vulkanön St. Lucia, har inslag av brittiska och franska arv.

St. Lucia är en av Västindiens vackraste öar med sin frodiga regnskog, dramatiska vulkantoppar och bländande vita stränder längs kusterna. Här hittar du en mängd olika landskap och ekosystem som inte finns någon annanstans i regionen, så St. Lucia är ett riktigt karibiskt ögongodis. Vandra och skåda fåglar, sola, bada och dyk, utforska de många små fiskebyarna och ät riktigt gott.

Energiska huvudstaden Castries, som grundades 1650, ligger på öns nordvästra del och kännetecknas av pulserande calypso beats, färgglad kolonial arkitektur, doften av färska livsmedel, packade gator och en charmig atmosfär. Staden är uppbyggd kring en naturlig hamn och det är här din kryssning angör ön. En av de mest natursköna sevärdheterna i Castries är faktiskt just hamnen, där kryssningsfartyg anländer nästan varje dag.   

Tips på att se och göra!

Natur

De spektakulära två

Besök UNESCO:s världsarvslistade ikoniska tvillingpitonger, Gros Piton och Petit Piton, som reser sig ståtligt över ön. Dessa spektakulära, dubbla vulkaniska toppar symboliserar St. Lucia och visas på landets flagga. Vandra till topparna eller besök deras svavelhaltiga vattenfall.

 De iögonfallande The Pitons på ön St. Lucia i Karibien.
Utflykt

Ett levande museum i naturlig miljö

Pigeon Island National Landmark ligger en kort bilresa från Castries. Här finns ett antal kulturella och historiska monument från tiden när den lilla ön var marinbas för britterna, som ruiner av militärbyggnader, en utkikspunkt högst upp på fortet som ger panoramautsikt över nordvästra kusten, en pub och restaurang med historiskt tema och två vackra stränder. Ön anses vara ett av de viktigaste monumenten i St. Lucias historia, som skyddas och vårdas noggrant. 

Pigeon Island National Park på St. Lucia i Karibien.
Strandliv

Perfekt för latmasken och soldyrkaren

Om du ber om oförstörda stränder och längtar efter lugn och ro, kan en resa till St. Lucia vara precis vad du behöver. Vare sig du håller dig på huvudön eller har åkt över till Pigeon Island finns gott om fantastiska stränder att välja bland, både avlägsna och folktomma och mer välbesökta.

En av många vackra stränder på ön St. Lucia i Karibien.

Hittade

Andra destinationer