Cozumel, Mexico

På Cozumel möts du av autentiska miljöer, lugnt tempo och gästvänlighet.

Cozumel är en av Mexikos största öar, belägen utanför Yucatanhalvön. Ön är en plats för avkoppling, strandhäng och vackra solnedgångar men framförallt ett snorklings- och dykparadis. Det fantastiska marina livet med inbjudande korallrev attraherar besökarna och många kryssningar i västra Karibien lägger till här. Det är lätt att ta sig runt på ön med taxi, och här finns även bra vägar för cykling. 

Tips på att se och göra!

Strandliv

Här blir sällan höga vågor

Ön ligger ofta skonad från hårda vindar så det blir sällan några höga vågor vid stränderna. De allra populäraste stränderna och strandklubbarna hittar du längs den sydvästra delen av ön. Vill du uppleva något annorlunda ska du besöka stränderna på östra Cozumel någon gång mellan juni och november. Då kan du ha tur att få se när havssköldpaddornas ägg kläcks och sköldpaddsungarna kravlar sig ner till havet. 

null
Mat & Shopping

Mexikanskt, på riktigt

Gå runt bland de många butikerna och shoppa handgjord choklad, Mexikos nationaldryck tequila, fina smycken eller typiska mexikanska färgglada souvenirer. Här erbjuds bra shopping till förhållandevis låga priser. På promenadavstånd från hamnen finns gott om trevliga och genuina barer, caféer samt restauranger där du kan avnjuta en svalkande margarita, en kopp organiskt kaffe eller testa äkta mexikansk mat med explosiva smaker och vackra färger. 

null
Kultur

Mayastäder och tempelruiner

Mexiko är bland annat känt för den 4000 år gamla Mayacivilisationen och på Cozumel kan du se mindre lämningar vid den arkeologiska platsen San Gervasio. En populär utflykt är annars att ta sig med färja till fastlandet och den historiska Mayastaden Tulum, belägen majestätiskt vid den dramatiska kustlinjen, för de största tempelruinerna. Discover Mexico Park är en populär nöjespark för både barn och vuxna där du kan uppleva och lära dig mer om Mexikos intressanta historia, musik, mat, konst och arkitektur. 

null

Hittade

Andra destinationer