Miami, Florida

Miami är en port till Latinamerika och en av världens trendigaste städer.

Miami är den näst största staden i den amerikanska delstaten Florida, belägen längs atlantkusten på den södra spetsen av halvön som utgör delstaten. Staden är en av USA:s viktigaste hamnstäder och har världens största kryssningshamn. Ingen annanstans i USA kommer du så geografiskt nära Kuba och Karibien så Karibienkryssningar utgår därför ofta just härifrån.

Här bjuds stränder i världsklass, ett intensivt nattliv, lyxig shopping, Art Deco-arkitektur, härliga festivaler, karibiska drinkar och ett underbart väder. Även en skön mix av människor från olika kulturer. Miami är ett populärt resmål för pensionärer och par likväl som för barnfamiljer och kompisgäng, då här finns någonting för alla i princip dygnet runt.

Tips på att se och göra!

Mat & shopping

Något för alla

I Miami finns en brokig mix av nationaliteter och kulturer som märks i smakerna och du behöver knappast gå hungrig. Oavsett om du gillar kubanskt, italienskt, mexikanskt, internationell gourmetmat eller argentinskt – här finns allt. Prova gärna empanadas, som varierar mycket i utförande beroende på om du äter dem ”the Colombian way”, ”the Argentinian way” eller ”the Ecuadorian way”. Närheten till havet gör att utbudet av fisk- och skaldjursrestauranger är gediget. Även shoppingen är varierad med mycket att välja bland. Här finns allt från de lyxigaste modebutikerna som Gucci, Chanel och Prada i Bal Harbour till Floridas största outlet, Sawgrass Mills. Njut av en kopp kubanskt kaffe eller en karibisk drink mellan shoppingrundorna.

null
Sightseeing

Ett utbud dygnet runt

Miami är stort, men relativt enkelt att hitta i. Bege dig till hippa Wynwood om du är intresserad av gatukonst och konstgallerier. Promenera i Art Deco Historic District i South Beach för att se de pastellfärgade Art Deco-husen och de många neonskyltarna som Miami är så känt för. I Little Havanna hittar du ett Kuba i miniformat. Hyr en cykel och ta dig längs den långa och välbesökta strandpromenaden. När kvällen sänker sig kan du bege dig till Ocean Drive för en drink. Gatan är Miamis livligaste, framförallt när dagen går mot natt, så här kan det vara roligt att bara slå sig ner på någon uteservering och spana på folk.

null
Strandliv

Den perfekta beachdestinationen

Den vita sanden, det ljumma vattnet och de 3 000 soltimmarna om året gör Miami till den perfekta beachdestinationen. Här finns ett stort antal stränder att välja bland och de flesta är ganska långgrunda och lämpar sig därmed utmärkt för bad med barn. South Beach, stranden som löper längs Miami Beach, har utsetts till en av världens tio bästa stränder. Önskar du göra annat än bara att sola och bada kan du till exempel hyra jet ski, spela beachvolley, hänga med på träningsklasser eller utforska undervattenslivet.

null

Hittade

Andra destinationer