Costa Maya, Mexiko

I Puerto Costa Maya finns både snyggt tillrättalagt och härligt autentiskt.

Costa Maya, på Yucatanhalvöns karibiska kust, var tidigare handelsstad i Mayariket men är idag främst en plats för kryssningsresenärer. I hamnen finns ett modernt köpcentrum, saltvattenpooler med swim up-barer och gott om restauranger. Omgivningarna utanför hamnen bjuder på frodiga djungler, härliga laguner, historiska mayaruiner och vackra stränder.

Tips på att se & göra!

Äventyr

För hela familjen

Snorkla vid Banco Chinchorro, den största korallatollen på norra halvklotet, hyr en cykel och utforska hamnen och den omgivande djungeln (glöm inte myggsprej!), ta en avkopplande tur på havet i en glasbottenbåt och se fiskarna simma stilla under dig, eller prova om du kan hålla balansen på en paddleboard. Perfekta aktiviteter för hela familjen.

Kultur

Hög tid för ett besök

Från Costa Maya når man många av de mindre kända mayaruinerna i Yucatan, bland annat de långt över 1 000 år gamla Chacchoben och Kohunlich. Kohunlich är kanske främst känd för Temple of the Masks – en klassisk pyramid vars centrala trappa omges av snidade masker. Skynda hit för ett besök. På grund av plundring finns bara fem av åtta masker kvar.

Strandliv

Lite lugnare chill

Stranden Los 40 Canons är en av de mest kända i staden och önskar du komma bort lite från aktiviteterna vid hamnen, är ett besök här en bra idé. Ta höger efter du kommit i land från fartyget och följ strandpromenaden tills du kommer till en stor stentrappa. Bakom den står taxis beredda att ta dig dit du önskar. Det tar cirka 15 minuter till 40 Canons strandpromenad men väl där finns flera härliga strandklubbar att välja bland.

down
down
sort
down

Hjälp! Vi hittar tyvärr inga resultat på denna sökning

Prova att justera bland filtren eller varför inte göra en helt ny sökning?

Vill du försöka om från början?
0 av 0st
check-circle

Andra destinationer

På denna webbplats använder vi kakor (cookies) för att den ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.