Costa Maya, Mexiko

Costa Maya, Mexiko

I Puerto Costa Maya finns både snyggt tillrättalagt och härligt autentiskt.

Costa Maya, på Yucatanhalvöns karibiska kust, var tidigare handelsstad i Mayariket men är idag främst en plats för kryssningsresenärer. I hamnen finns ett modernt köpcentrum, saltvattenpooler med swim up-barer och gott om restauranger. Omgivningarna utanför hamnen bjuder på frodiga djungler, härliga laguner, historiska mayaruiner och vackra stränder.

Kultur

Hög tid för ett besök

Från Costa Maya når man många av de mindre kända mayaruinerna i Yucatan, bland annat de långt över 1000 år gamla Chacchoben och Kohunlich. Kohunlich är kanske främst känt för sitt Temple of the Masks – en klassisk pyramid vars centrala trappa omges av snidade masker. Skynda hit för ett besök. På grund av plundring finns bara fem av åtta masker kvar.

Äventyr

För hela familjen

Aktiviteter som passar både vuxna och barn/ungdomar kan vara att snorkla vid Banco Chinchorro, den största korallatollen på norra halvklotet, att hyra en cykel och utforska hamnen och den omgivande djungeln (glöm inte myggsprej), att ta en avkopplande tur på havet i en glasbottenbåt och se fiskarna simma stilla under dig, och att prova om du kan hålla balansen på en paddleboard.  

Strandliv

Lite lugnare chill

Los 40 Canons är en av de mest kända stränderna i staden och önskar du komma bort lite från aktiviteterna vid hamnen, är ett besök här en bra idé. Ta höger efter du kommit i land från fartyget och följ strandpromenaden tills du kommer till en stor stentrappa. Bakom den står taxis beredda att ta dig dit du önskar. Det tar cirka 15 minuter till 40 Canons strandpromenad men väl där finns flera härliga strandklubbar att välja bland. Köp ett all inclusive-paket och njut av en riktigt avslappnad heldag med mat, dricka, wi-fi etc. 

Söker...

Andra destinationer inom Karibien